Dissabte 11 de maig de 2024
|
06:49 H
La doctora, Judith Prió, envoltada de productes d'àloe vera.
La doctora, Judith Prió, envoltada de productes d'àloe vera. (Foto: )
Speaker's Corner

L'àloe vera més enllà dels beneficis tòpics i el seu poder cicatritzant

Escaldes-Engordany.- "Tenia moltes molèsties a nivell digestiu i un company de professió em va proposar que comencés a prendre àloe vera. Jo vaig consultar-ho amb el meu digestòleg i m'ho va confirmar" explica la doctora Judith Prió. Així va ser com, cinc anys enrere, la metgessa va descobrir en profunditat els beneficis d'aquesta planta medicinal i les seves aplicacions en la salut. Una troballa que, automàticament, va despertar l'interès de la sanitària cap a aquest món. "Vaig començar a informar-me i a llegir estudis mèdics" recorda Prió.

Ara, després d'un temps auto-aplicant-se aquest remei i recomanant-lo als pacients de la seva mateixa consulta com a mesura terapèutica d'algunes patologies, Prió protagonitzarà la conferència 'Coneix els beneficis de l'àloe vera' en el marc del cicle Speakers'Corner de l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, que tindrà lloc el pròxim  dimecres 27 de setembre. "Molta gent coneix només els beneficis tòpics d'aquesta planta, però les seves propietats van molt més enllà" apunta la doctora tot avançant que l'objectiu de la xerrada és donar a conèixer totes les seves aplicacions.

De fet, tal com detalla Prió, a part dels efectes antiinflamatoris, cicatricials i cosmètics de l'àloe coneguts per gran part de la població i que sempre s'han utilitzat per guarir ferides, cremades, picades, irritacions i per prevenir l'envelliment de la pell, existeix una altra aplicació de la planta menys coneguda. I és que també pot actuar internament. "Existeix un tipus d'àloe tractat que la gent es pot prendre diàriament per a millorar el seu estat de salut" informa Prió.

En aquest sentit, l'àloe per a consumir -que qualsevol persona pot ingerir diàriament amb dosis mínimes d'entre 60 i 100 ml sense risc d'intoxicar-se- pot servir per a problemes digestius, per a reduir molèsties abdominals, pels dolors articulars, per problemes inflamatoris com mal de cap o dolors menstruals, per enfortir el sistema immunitari davant d'infeccions gràcies a les seves propietats antibacterianes, etc. Tot això, gràcies als múltiples minerals que conté com el ferro, el magnesi, el calci... i nutrients com 18 aminoàcids que són essencials per a un correcte funcionament cel·lular.

Prió, però, explica que només són comestibles quatre espècies d'àloe vera sense risc. Entre elles, l'àloe Barbadensis Miller que, de fet, és l'espècie més coneguda i també la que aporta millors beneficis. Amb relació a aquest fet, la doctora assegura que molts d'aquests preparats d'àloe per a consumir es poden trobar fàcilment a moltes farmàcies i herboristeries, ja que és un producte que s'ha potenciat molt els darrers anys. Ara bé, Prió recomana una sèrie d'indicacions per a tots aquells que tinguin pensat consumir-ne. "És important mirar que el producte tingui el segell IASC i que l'ingredient principal sigui la planta triturada de l'àloe" assenyala mentre afegeix que durant la xerrada els participants tindran l'oportunitat de degustar l'àloe 'Forever Living Product', una de les marques pioneres, segons el seu parer.

Notícies relacionades