Diumenge 28 d'abril de 2024
|
11:40 H
Enrique Hernández, analista i professor certificat de l'organització mundial del sistema de disseny humà.
Enrique Hernández, analista i professor certificat de l'organització mundial del sistema de disseny humà. (Foto: Enrique Hernandez)
Speaker's Corner

Enrique Hernández: 'Com més aviat s'obtingui la lectura del disseny del teu fill/a, abans es podrà arribar a conèixer els seus dons'

Andorra la Vella.- Enrique Hernández, analista i professor certificat de l'organització mundial del sistema de disseny humà, oferirà una xerrada sobre com identificar i desenvolupar les qualitats dels fills i filles, per així complir una criança responsable, tot a través de la lectura del disseny humà. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 24 de gener a les 18.30 hores a l'hotel Roc Blanc.

Què és el disseny humà i com es pot aplicar en la criança?
El sistema de disseny humà és una ciència d'autoconeixement que sintetitza la saviesa dels darrers 4000 anys de la humanitat i connecta amb les ciències més actuals com la física quàntica, la genètica i la biologia. Així doncs, és una eina que pot explicar la sociologia humana: l'individu, la parella, la família, els dons professionals, l'organització de l'empresa i la infantesa. Aquest últim serà objecte de la xerrada que impartiré a l'hotel Roc Blanc el pròxim 24 de gener.

En relació amb la infantesa, quins són els fonaments clau que els pares han d'entendre sobre el disseny humà?
En primer lloc, el disseny humà revela les característiques úniques i mecàniques del comportament inherent de cada nou ésser.
Els pares han de conèixer els quatre tipus biogenètics als que qualsevol persona pot pertànyer: generador, manifestador, projector o reflector. Cada ésser humà té una característica específica per fluir en la societat i una autoritat mecànica per prendre les seves pròpies decisions. També existeixen dotze perfils (o rols socials) per a cada persona i nou funcions energètiques que tots els éssers humans tenim, que difereix si aquesta funció la té en forma activa o passiva. Tots els elements s'expliquen en una lectura 'infant-juvenil' perquè els pares coneguin i respectin la naturalesa única i distintiva del seu fill/a.

Com ajuda a analitzar la naturalesa d'una persona? Amb quines eines?
En la triangulació exacta del lloc, data i hora de naixement, rebem una empremta de neutrins; aquesta empremta energètica es plasma en una espècie de mapa que descriu els dons, talents, perfil social i aprenentatges que la persona experimentarà en el transcurs de la seva vida. Com més aviat s'obtingui la lectura del disseny del teu fill/a, abans es podrà arribar a conèixer els seus dons, per enfortir-los, i els seus aprenentatges, per ajudar a transitar-los de la millor manera possible.

Amb la lectura dels fills, com pot influir la presa de decisions parentals?
Una vegada s'ha explicat les mecàniques als pares i mares la naturalesa del nen/a, només necessita ser nodrida i respectada pel que és, no s'ha de posar res damunt per a millorar-la, es tracta de reconèixer els diferents atributs que ja estan en l'empremta del fill/a per guiar-lo a descobrir maneres creatives i evitar reproduir patrons repetitius transgeneracionals.

Com es poden aplicar els principis del disseny humà per a fomentar l'autonomia i l'autoestima dels nens?
Hi ha nou funcions bàsiques en els éssers humans, des del punt de vista del disseny humà: resoldre, conceptualitzar, comunicar, identitat, voluntat, emocions, intuïció, energia i perseverança. Com ja he esmentat anteriorment, cada persona pot tenir cada una de les funcions actives o passives. En funció de la combinació d'aquestes funcions, es pot guiar als pares perquè el nen pugui viure en la seva naturalesa genuïna.

Hi ha alguna estratègia del disseny humà que ajudi a millorar la comunicació entre pares i fills?
La lectura sempre inclou l'anàlisi vincular pare-fill o mare-fill, per també descobrir les característiques específiques de la interacció amb cada un d'ells. Una família és una 'caixa àurica' on cada persona està prement la seva naturalesa, el seu 'wifi' energètic a través de l'aura i rep el condicionament en els llocs en blanc del seu mapa energètic, que són els seus punts de feblesa.

Notícies relacionades