Diumenge 28 d'abril de 2024
|
18:18 H
L'enginyer de Software a Andorra Telecom, Eric Risco.
L'enginyer de Software a Andorra Telecom, Eric Risco. (Foto: )
Speaker's Corner

Eric Risco revela les claus per dominar la interacció amb les IA

Escaldes-Engordany.- Aquelles persones que puguin expressar-se amb claredat o que siguin capaces de sol·licitar instruccions més precises tindran resultats més satisfactoris. Aquest és el punt de vista de l'enginyer de Software d'Andorra Telecom, Eric Risco sobre la tecnologia basada en la intel·ligència artificial. Una qüestió que abordarà el pròxim 18 de gener a les 19.30 hores la xerrada 'Promp Engineering: Com parlar amb les IA' del cicle de conferències Speakers'Corner organitzat per l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany.

Segons Risco, l'enginyeria prompt és un concepte crucial dins del camp de la intel·ligència artificial, ja que està centrada en el processament del llenguatge natural. Una disciplina que, darrerament, està guanyant molta importància. "Durant l'últim any hem observat una explosió d'estudis i treballs científics dedicats a la interacció amb les IA" assegurava, Risco, qui, anticipava que, durant la conferència, oferirà diverses eines als assistents per a millorar la seva interacció amb aquest tipus de tecnologies.

En relació amb això, l'enginyer de Software destacava que els responsables de l'empresa OpenAI -els creadors del conegut ChatGPT- van optar per a alliberar gratuïtament aquesta tecnologia amb l'objectiu que la comunitat pogués utilitzar-la per identificar els seus punts forts i febles. "Ells mateixos han pogut anar millorant el model constantment gràcies a la interacció de la gent!" apuntava, Risco. I és que l'enginyer de programari, comentava que, malgrat els avenços evidents en aquesta tecnologia, la IA encara té moltes capacitats latents per descobrir.

Tot i això, Risco té clar que el futur no estarà definit exclusivament pel ChatGPT, sinó que aquest tipus d'eines s'integraran en diverses plataformes que ja utilitzem actualment. "El nou Windows 11 ja ve integrat amb un GPT-4!" anunciava l'enginyer. Per aquest motiu, segons Risco, serà essencial dominar aquest tipus de llenguatge per interactuar amb aquesta tecnologia de manera efectiva. "Els models d'IA no poden llegir la ment ni endevinar el que busques si no els ho expliques adequadament" deixava clar, Risco. "Per això, cal dominar aquest llenguatge" afegia.

 

Notícies relacionades