Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:50 H
L'evolució de la variació anual de l'IPC.
L'evolució de la variació anual de l'IPC. (Foto: Departament d'Estadística)
Indicadors

L'IPC avançat del febrer baixa fins al 4,3%

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC al mes de febrer s'ha situat en el 4,3%, segons el càlcul de l'indicador avançat fet públic aquest divendres pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte de l'IPC avaluat al gener (4,4%).

Segons el departament d'Estadística, aquest comportament de la inflació seria a causa de l'evolució dels grups d'aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, els grups de vestit i calçat; habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles; el de transports; i el d'esbarjo, espectacles i cultura, haurien contribuït a augmentar la inflació.

Pel que fa als països de l'entorn, l'IPC avançat d'Espanya al febrer s'ha situat en el 2,8%. En cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte de la variació registrada al gener. Per la seva banda, l'IPC avançat de França ha estat del 2,9%, una xifra que, si es confirma, suposaria una disminució de dues dècimes respecte de la variació del mes anterior.

Notícies relacionades