Diumenge 21 de juliol de 2024
|
02:59 H
L'evolució de la variació anual de l'IPC.
L'evolució de la variació anual de l'IPC. (Foto: Estadística)
Indicadors

L'IPC avançat del març baixa fins al 4,1%

La variació interanual estimada de l'IPC durant el mes de març s'ha situat en el 4,1%, segons el càlcul de l'indicador avançat fet públic aquest dimarts pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte de l'IPC avaluat al febrer (4,3%).

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC durant el mes de març s'ha situat en el 4,1%, segons el càlcul de l'indicador avançat fet públic aquest dimarts pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria dues dècimes respecte de l'IPC avaluat al febrer (4,3%).

Segons detalla Estadística, aquest comportament de la inflació seria a causa de l'evolució dels preus del grup d'aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, el grup d'habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles i el grup de transports haurien contribuït a augmentar la inflació.

Pel que fa als països de l'entorn, l'IPC avançat d'Espanya al mes de març se situa en el 3,2%, una xifra que, en cas de confirmar-se, augmentaria quatre dècimes respecte de la variació registrada al febrer. Quant a França, l'IPC avançat del març ha quedat fixat en el 2,3%. Si la xifra es confirma, suposaria una disminució de set dècimes respecte de l'indicador del febrer.

Notícies relacionades