Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:36 H
El festuc s'ha caracteritzat per ser el fruit sec que millor s'adapta a etapes de sequera
El festuc s'ha caracteritzat per ser el fruit sec que millor s'adapta a etapes de sequera (Foto: Pyrénées Andorra)
El festuc és un aliment que ens protegeix davant diferents malalties
El festuc és un aliment que ens protegeix davant diferents malalties (Foto: Pyrénées Andorra)
Tendències

El fruit sec que millor s’adapta a la sequera

Andorra la Vella.- Si donem un cop d’ull a la gran quantitat de dietes que faciliten els professionals d’aquesta àrea, veurem que els fruits secs tenen una destacada presència. I és que “la fibra dels fruits secs aporta sacietat i evita que acabem picotejant” com apunten diferents experts en la matèria. En aquest sentit, els entesos assenyalen que els fruits secs es poden menjar sols o com a complement d’un plat principal i millor si són crus que torrats. I quines quantitats diàries es poden ingerir al dia? Uns 40 grams per dia és l’ideal (equival a tres grapats).

Quins són els fruits secs que cal incorporar a la dieta? Un d’ells és sense dubte el festuc, més conegut per “pistatxo”. Actualment, aquest guanya protagonisme per dos fets: fa pocs dies va celebrar-se el seu dia internacional i és un fruit que s’adapta a la sequera (qüestió de màxima actualitat, malauradament). De fet, aquesta darrera qüestió ha posicionat al festuc com a cultiu alternatiu en zones properes per adaptar-se al canvi climàtic.

El festuc es caracteritza per tenir un alt contingut en nutrients. És ric en proteïnes, fibra, greixos saludables, vitamines i minerals. A més, és una excel·lent font de vitamina B6, tiamina, coure, manganès i fòsfor, entre altres nutrients essencials. Respecte a la salut, el festuc ajuda a millorar els nivells de colesterol i a regular els nivells de sucre a la sang. Per altra banda, i com ja hem exposat anteriorment, tot i ser un fruit sec relativament alt en calories, el festuc pot ajudar en la pèrdua de pes a causa del seu contingut de fibra i proteïnes, que promouen la sacietat i redueix la gana.

Notícies relacionades