Dilluns 29 d'abril de 2024
|
19:45 H
Balanç positiu dels hotelers durant la temporada d'hivern.
Balanç positiu dels hotelers durant la temporada d'hivern. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

L'UHA tanca la temporada amb una ocupació hotelera mitjana del 70,91%

La Unió Hotelera d'Andorra (UHA) ha tancat la temporada d'hivern 2023-2024 amb una ocupació mitjana del 70,91% i amb un total de 124 dies esquiables.

Andorra la Vella.- La Unió Hotelera d'Andorra (UHA) ha tancat la temporada d'hivern 2023-2024 amb una ocupació mitjana del 70,91% i amb un total de 124 dies esquiables. Es tracta d'una xifra lleugerament inferior a la registrada durant la temporada anterior, quan es va arribar fins al 72,07% i als 136 dies esquiables.

Segons explica el director de l'entitat, Jordi Pujol, es fa un balanç "satisfactori", sobretot tenint en compte que "ha estat una temporada curta i marcada pel retard de les nevades". Aquest fet, precisament, "ha marcat el ritme de reserves i dels preus en la majoria d'establiments de totes les parròquies durant tot l'hivern".

De la mateixa manera, explica que els festius assenyalats com Nadal, Reis, Carnaval i els caps de setmana "s'han salvat amb solvència". En aquest sentit, l'afectació en les reserves i el percentatge d'ocupació s'ha fet més palesa durant els períodes posteriors a aquests festius, "on la incertesa que ha generat la manca de neu ha impactat negativament reduint les reserves".

Pujol també posa en relleu que, en comparació amb la temporada 2022-2023, hi ha hagut un fet diferenciador com ha estat la tornada a la plena normalitat després de la pandèmia de la Covid-19, ja que "hi havia persones que feia dues temporades que no esquiaven". Per tant, els esforços des de les estacions en poder obrir a poc a poc el màxim dels seus dominis, amb les millors condicions de neu, "han fet possible una satisfacció per sobre a les expectatives que molts tenien abans de pujar".

Igualment, el director de l'UHA assenyala que els esdeveniments organitzats al país durant la temporada i les campanyes d'Andorra Turisme "han contribuït a mantenir l'atractiu del país".

Notícies relacionades