Dissabte 27 de juliol de 2024
|
03:50 H
El president de la CEA, Gerard Cadena, en l'entrega de premis d'aquest dimarts.
El president de la CEA, Gerard Cadena, en l'entrega de premis d'aquest dimarts. (Foto: C. G.)
Empresa

El president de la CEA demana salaris 'menys intervencionistes' i més 'facilitats' per als empresaris

Andorra la Vella.- El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, ha exposat, en les declaracions en el marc de l'entrega dels premis de la patronal celebrada aquest dimarts, el tema salarial com un dels més importants que afecten els empresaris. En aquest sentit, Cadena ha comentat que els sous han de ser "menys intervencionistes" i que cal oferir més "facilitats" als empresaris, sobretot en els moments en què l'empresariat pateix manca de mà d'obra.

En aquest sentit, ha aprofitat per recordar que en el marc del Consell Econòmic i Social es va sol·licitar el càlcul de la pèrdua de poder adquisitiu, però que encara s'està a l'espera d'aquestes dades. Concretament, s'ha demanat els salaris segmentats per sectors, ja que "fins ara tenim el salari mitjà i no és el mateix el sector d'hostaleria, que el financer". Per això, ha insistit en la necessitat d'aquesta informació, incloent-hi indemnitzacions i hores extres, per entendre quin sector ha vist més afectat el seu poder adquisitiu. Aquest estudi es considera des de la patronal important per poder negociar l'increment salarial a aplicar.

Cadena ha destacat que sempre han exposat davant dels sindicats que es vol negociar però amb dades concretes a la mà i ha tornat a reiterar que la negociació salarial hauria de ser objecte de convenis sectorials en què es pogués establir amb els treballadors els increments específics. Tot i així, Cadena ha expressat la seva preocupació pel fet que la CASS mostri "reticències" a facilitar aquestes dades, ja que sembla que "no en disposen de totes i no poden assegurar que totes les empreses hagin fet la declaració".

Notícies relacionades