Dilluns 22 de juliol de 2024
|
01:49 H
Els pares de l'Aleix, Ingrid Blanc i Julian Zuidinga, i l'escriptora de 'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial', Mariona Bessa, durant la presentació del llibre a l'hotel Roc Blanc.
Els pares de l'Aleix, Ingrid Blanc i Julian Zuidinga, i l'escriptora de 'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial', Mariona Bessa, durant la presentació del llibre a l'hotel Roc Blanc. (Foto: E. M.)
Speaker's Corner

'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial': la veu de les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries cada vegada afecten a més persones, especialment a infants que les pateixen des que neixen. El cas de l'Aleix no deixa indiferent a ningú, un nen de nou anys que, a causa de la síndrome DupMECP2, encara ha de portar bolquers, així com té conductes de nadó. L'escriptora de 'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial', Mariona Bessa, va veure l'oportunitat perfecta per transmetre als més petits la necessitat de ser inclosos tot i ser diferent en conèixer la història del fill d'Ingrid Blanc i Julian Zuidinga.

Escaldes-Engordany.- Les malalties minoritàries cada vegada afecten a més persones, especialment a infants que les pateixen des que neixen. El cas de l'Aleix no deixa indiferent a ningú, un nen de nou anys que, a causa de la síndrome DupMECP2, encara ha de portar bolquers, així com té conductes de nadó. L'escriptora de 'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial', Mariona Bessa, va veure l'oportunitat perfecta per transmetre als més petits la necessitat de ser inclosos tot i ser diferent en conèixer la història del fill d'Ingrid Blanc i Julian Zuidinga. "Hem d'explicar a les noves generacions que és important ajudar-nos, ser solidaris i ajudar a tots aquells que siguin diferents" ha explicat Blanc en la presentació del llibre d'aquest dimarts, inclosa en el marc de conferències 'Speakers'Corner' que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

El protagonista de la història, en Plomet, és un trencalòs que té el bec tort i és miop que representa a les persones amb discapacitat, segons ha declarat Blanc. "Sorgeix d'un grup de gent, que solidàriament i altruistament han treballat per fer-lo realitat i que sigui necessari" ha mencionat. Després d'una primera trobada amb els pares, Bessa va poder endinsar-se en el dia a dia de l'infant i així, poder començar a crear als personatges d'aquest conte infantil. "Necessitem un món més inclusiu, que s'accepti més la diversitat i sobretot, fomentar l'empatia, que actualment escasseja" ha valorat l'autora. És molt important conscienciar als més petits sobre les diferències en la societat perquè puguin créixer partint de la tolerància i inclusió de totes les persones dels quals s'envolten en el dia a dia.

Notícies relacionades