Dilluns 29 d'abril de 2024
|
05:19 H
Passatgers pujant a un avió a l'aeroport d'Alguaire.
Passatgers pujant a un avió a l'aeroport d'Alguaire. (Foto: Gencat)
Innovació

Una escola lituana formarà pilots a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Andorra la Vella

L'Escola d'Aviació BAA Training de Lituània ubicarà una base per a la formació de futurs pilots a l'aeroport de Lleida-Alguaire, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, l'empresa de transport aeri Flightline instal·larà la seva base al mateix aeroport, convertint-se així en la primera a utilitzar l'aeroport lleidatà per a activitats logístiques.

El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, destaca que, amb aquestes dues notícies, "es confirma que l'aeroport de Lleida-Alguaire segueix sent un lloc en el qual hi ha moviment". "Les dues notícies són molt bones per al futur d'aquesta infraestructura, perquè generen llocs de treball i activitat econòmica", ha apuntat Font.

Paral·lelament, el secretari de Territori ha afirmat que el fet que s'instal·li a Lleida una escola lituana contribueix a enfortir la percepció que Catalunya és un lloc "atractiu" per a inversors i empreses estrangers. Font també ha volgut destacar l'èxit del Lleida Air Challenge que va tenir lloc el cap de setmana passat a l'aeroport de Lleida-Alguaire, i en el qual van participar més del doble de les empreses que l'any passat. Finalment, el secretari de Territori ha posat en valor l'"important referent turístic" en què s'està convertint l'aeroport lleidatà. En l'actualitat, ja operen durant tot l'any companyies com Air Nostrum i operadors turístics com Nelson o Quality Travel.

Notícies relacionades