Dimarts 07 de maig de 2024
|
04:16 H
El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol.
El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La Cambra apropa la tecnologia 5G per al 'retail'

Andorra la Vella

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis torna a col·laborar amb el Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) per oferir als empresaris una formació en línia en l’àmbit del 5G i la seva aplicació al 'retail'. Aquesta jornada, que es realitza des de fa anys en el marc de la dinamització de l’economia andorrana com a objectiu prioritari de la Cambra, pren especial rellevància en el context actual, en el qual molts negocis del país s’hauran de reactivar i reestructurar per sortir endavant.

“Volem continuar estant al costat de les empreses andorranes i fomentar el seu desenvolupament, posant l’èmfasi en la transformació digital”, explica el president de la Cambra, Miquel Armengol. “Andorra ha estat tradicionalment un país en el qual el comerç ha estat un eix vertebrador de l’economia i hem de treballar per mantenir-nos com a referents en l’experiència del client i la innovació en aquest sector”.

El 5G és la tecnologia que permet augmentar la velocitat de connexió, reduir el temps d’espera de resposta de la web i maximitzar els número de dispositius que poden estar connectats alhora. Es tracta de la cinquena generació de xarxes mòbils que coneixem, després de la xarxa 1G, que només permetia parlar per telèfon, la introducció dels missatges de text amb el 2G, la connexió a Internet amb el 3G, i la reproducció de vídeos en directe i la realitat augmentada són algunes de les novetats de la darrera xarxa. En el cas del 5G, una de les aplicacions que ofereix és la possibilitat de connectar dispositius intel·ligents, com electrodomèstics o vehicles, i que transmetin informació en directe a través d’Internet.

Aplicat al sector del 'retail', l’ús del 5G com a tecnologia revulsiva podria comportar la consulta en temps real de l’estoc disponible, l’aparició de complements adaptats en funció de la peça de roba escollida i, en línies general, l’aportació d’una experiència de compra molt satisfactòria basada en la immediatesa i la disponibilitat d’informació.

5G Barcelona organitza aquests tallers involucrant els principals actors de l’economia per identificar i construir nous casos d'ús basats en la tecnologia 5G, tot fomentant el desenvolupament d'iniciatives en diferents àmbits i sectors. Aquests tallers es realitzen com a formació específica dins de cada empresa, però també s’organitzen formacions sectorials per temàtiques potencialment afins a aquesta tecnologia i als serveis que es puguin desenvolupar, com és el cas del 'retail' a Andorra.

Les sessions consten de dues parts: la primera, de tipus formatiu, on es donen a conèixer les característiques de la tecnologia 5G i alguns projectes pilots rellevants, i una segona on, mitjançant metodologies de Design Thinking, s’exploren nous casos d’ús amb 5G.

Notícies relacionades