Diumenge 28 d'abril de 2024
|
21:01 H
Una revisió de retina.
Una revisió de retina. (Foto: IMO Grup Miranza)
Empresa

L’IMO Grup Miranza promou una campanya per prevenir patologies de retina a Andorra

Andorra la Vella

L'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) Grup Miranza organitza aquest dimecres una campanya gratuïta per prevenir patologies de retina a Andorra amb la voluntat de refermar el seu compromís amb la salut ocular i detectar afeccions que poden comportar una pèrdua important de visió. Segons informen a través d'un comunicat, la iniciativa es durà a terme amb motiu del Dia Mundial de la Retina, que es va celebrar el passat 24 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària.

D'aquesta manera, informen que la revisió consistirà en una exploració del fons de l'ull, amb equips d'última generació i un programari que ofereix una primera orientació diagnòstica a partir d'un sistema basat en la intel·ligència artificial. A partir d'aquest primer resultat, exposen, els oftalmòlegs orientaran els pacients amb sospita de patologia perquè realitzin un seguiment més profund de la seva retina i puguin ser diagnosticats i tractats a temps.

La retina és l'estructura de l'ull encarregada de transformar la llum en imatges i, en conseqüència, juga un paper determinant en la visió, en la interpretació de la realitat i en la qualitat de vida en general.

El doctor Carlos Barrios, director mèdic a l'IMO Grup Miranza d'Andorra, explica que "a través de la retina, el nostre cervell és capaç de conèixer el que passa a l'exterior, per això les patologies que afecten la retina es consideren greus, ja que poden provocar una ceguesa parcial o total si no es detecten en fases inicials".

Des del centre manifesten que la degeneració macular associada a l'edat (DMAE) és una de les principals causes de pèrdua de la visió vinculades a la retina i pot ocasionar visió borrosa a la part central del camp visual, així com l'observació constant de línies ondulades o torçades. També són freqüents la retinopatia diabètica (malaltia que afecta els vasos sanguinis de la retina en persones amb diabetis), el forat macular (obertura al centre de la retina que pot ennuvolar la visió) i el despreniment de retina, entre altres afeccions.

En aquest sentit, els experts en retina de Miranza emfatitzen la importància d'acudir a la consulta oftalmològica i a les revisions, que permeten prevenir, fer un diagnòstic primerenc i tractar com més aviat millor si és necessari les afeccions de retina, tenint en compte també factors de risc com l'edat o els antecedents familiars.

Barrios també fa èmfasi en la necessitat de portar un estil de vida saludable, ja que està associat a un envelliment més lent i, per tant, també a una bona salut ocular a causa d'un millor procés oxidatiu de les cèl·lules. Per això, assevera, és important no fumar, portar una dieta rica en fruita i verdura i evitar l'exposició al sol sense protecció.

De la mateixa manera, destaquen que la retina és un dels principals àmbits oftalmològics d'especialització de l'IMO Grup Miranza, que, comenten, és pioner en tractaments i cirurgia en aquest camp i compta amb alguns dels millors especialistes d'Espanya. "A l'IMO Grup Miranza, som pioners en el tractament d'aquestes patologies i per això, enguany, hem volgut posar a l'abast de la població revisions gratuïtes de la retina a moltes de les principals ciutats del país, amb la intenció de contribuir a la detecció precoç d'aquestes malalties", afirma el doctor.

A Andorra, les revisions es duran a terme el 27 de setembre. En paral·lel, també s'organitzaran aquestes jornades de retina a Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, les Illes Canàries, Andalusia, la Comunitat de Madrid i el País Basc.

Notícies relacionades