Dissabte 27 d'abril de 2024
|
20:06 H
Euros andorrans.
Euros andorrans. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Més mesures per lluitar contra la falsificació d'euros

Andorra la Vella.- Les reproduccions de bitllets d’euro que el públic en general pot confondre amb autèntics son il·lícites i, per tant, és important adoptar mesures per reduir i aturar-ne la difusió. Aquesta és la principal motivació del projecte de llei de modificació de la Llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea. Un text que el Govern ha aprovat, en la sessió d’aquest dimecres, entrar a tràmit parlamentari.

Concretament, el projecte de llei actualitza la definició de ‘reproducció irregular’, segons allò estipulat a la normativa europea, i afegeix el concepte ‘d’activitats irregulars’, definit com “la producció, la possessió, el transport, la difusió, la venda, la promoció, la importació i l’ús o intent d’utilització en operacions de reproduccions irregulars”.

A més, aquesta modificació de la llei també faculta l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) per actuar i sancionar en cas de falsificacions i activitats irregulars realitzades al país. En aquest sentit, l’AFA haurà d’informar el Banc Central Europeu (BCE) de les sancions per reproduccions i activitats irregulars que efectuï.

Finalment, el projecte de llei introdueix una disposició final de modificació de la Llei 10/2013, del 23 de maig, de l’Autoritat Financera Andorrana, amb l’objectiu d’eliminar el límit d’edat per esdevenir membre del consell d’administració de l’AFA. En aquest sentit, cal recordar que fins ara el límit d'edat era de 75 anys.

Notícies relacionades