Dilluns 29 d'abril de 2024
|
19:30 H
El mirador solar de Tristaina ha estat la principal atracció de la temporada d'estiu i tardor.
El mirador solar de Tristaina ha estat la principal atracció de la temporada d'estiu i tardor. (Foto: Ordino Arcalís)
Turisme

Més de 80.000 visitants a Ordino Arcalís durant la temporada d'estiu i tardor

Andorra la Vella.- Ordino Arcalís tanca la temporada d'estiu per preparar les seves instal·lacions de cara a l'hivern. Durant aquests mesos, en què l'estació ha obert un total de 138 dies, hi han passat més de 80.000 persones que han pogut gaudir de la proposta estiuenca. Aquesta xifra significa un augment del 8,5% en nombre de visitants respecte a l'any passat, la qual cosa mostra el creixent interès del visitant en descobrir les muntanyes ordinenques a l'estiu.

El mirador solar de Tristaina, inaugurat el 2021, ha estat un dels espais més visitats i es consolida com un dels principals atractius de tot el Principat. Així, més de 80.000 persones han passejat per aquesta estructura circular ubicada a 2.700 metres d'altitud que ofereix vistes panoràmiques al circ glacial de Tristaina, amb els tres llacs, i a la vall d'Ordino reconeguda com a Reserva de Biosfera per la Unesco.

El telecadira de Creussans i el telecabina de Tristaina han permès als vianants accedir fàcilment al mirador, amb la novetat de les cabines amb terra de vidre del telecabina de Tristaina, que permetia una visió absolutament panoràmica durant l'ascens.

Així mateix, Ordino Arcalís ha tornat a ser un espai per als amants del ciclisme, i com ja ve sent habitual els darrers anys, el tram final de la carretera de la Coma s'ha tancat per tal que els cicloturistes poguessin gaudir dels últims 4,5 quilòmetres sense trànsit rodat.

Una de les novetats de la temporada, les sortides temàtiques amb els 'Grandvalira Mountain Guides', també han estat molt ben rebudes i han permès als excursionistes gaudir de moments privilegiats com la caminada a trenc d'alba per veure la sortida del sol des del mirador solar de Tristaina o la ruta circular pic de l'Estanyó a Sorteny, on els GMG comparteixen a més els seus coneixements i 'expertise' sobre l'entorn.

L'experiència estiuenca d'Ordino Arcalís s'ha completat amb la proposta gastronòmica del restaurant la Coma, que ha ofert la seva cuina d'alta muntanya i arrossos, i la del Refugi de Sorteny, amb plats més tradicionals de cuina andorrana, on a més a més també s'hi ha pogut pernoctar.

Compte enrere per a la temporada d'esquí

El mirador romandrà tancat pocs dies, ja que l'estació torna a activar-se a partir del pròxim 1 de desembre amb l'obertura de les pistes d'esquí, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Notícies relacionades