Un moment de la trobada entre representants de la Confederació Empresarial Andorrana i Foment del Treball. (Foto: CEA)
El president de la CEA, Gerard Cadena , i el de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. (Foto: CEA)
Empresa

La CEA i Foment del Treball reforcen la col·laboració

Cadena i Sánchez Llibre insisteixen en la necessitat de millorar les connexions

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i Foment del Treball han signat un acord de cooperació amb l’objectiu de reafirmar i potenciar la cooperació empresarial entre Andorra i Catalunya, fomentar la col·laboració entre les empreses andorranes i catalanes i impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l'economia dels dos països.

El conveni preveu reforçar l’assistència necessària per a l’organització de visites de negoci per als seus membres en els països respectius, intercanviar informació econòmica, comercial i legal i prestar assistència mútua en matèria de cooperació internacional sobre projectes conjunts d’integració, entre d’altes aspectes.

El president de la CEA, Gerard Cadena, ha insistit en la necessitat de trobar mecanismes per "millorar les infraestructures de comunicació entre Andorra i els territoris fronterers de França i Espanya en benefici de tots" perquè el Principat "és un pol d’atracció i d’activitat per a les comarques i departaments del sud i del nord dels Pirineus i de la col·laboració entre empreses andorranes i catalanes n’ha de sortir un benefici mutu".

De la seva banda, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha remarcat "la importància d’aconseguir complicitats amb Andorra en diversos àmbits com el d’infraestructures perquè l’acord d’associació que actualment negocia el Principat amb la UE obri la porta i permeti finançar amb fons europeus l’ampliació de projectes d’infraestructures i ferroviaris que millorin la connectivitat de la Cerdanya, l’Alt Urgell, Arieja i els Pirineus Orientals amb Andorra". Sánchez Llibre ha subratllat que "es tracta de reactivar econòmicament tota aquesta zona" amb la col·laboració empresarial entre Espanya, Andorra i la Unió Europea.

Per part de Foment del Treball han participat en les diferents sessions de treball al Principat, el secretari general de la patronal, David Tornos; el director del gabinet de presidència, Jordi Casas, i el director d’internacional, Kilian Garcia.