La central de FEDA. (Foto: FEDA)
Consum

S'allarguen un mes més les mesures d'estalvi energètic

La nova pròrroga entrarà en vigor el 15 de febrer

Andorra la Vella.- El Govern ha decidit prorrogar les mesures provisionals de reducció del consum i d’estalvi energètic de compliment obligat per al sector empresarial. Així, s’ha decidit que les mesures s'allarguin un mes més tenint en compte que les condicions amb les quals es va aprovar continuen vigents. La nova pròrroga entrarà en vigor el 15 de febrer, moment en què s’acabava l’anterior decret.

D’aquesta manera, s’argumenta que els mercats segueixen estant en situació de fragilitat, més encara si es considera que l’hivern encara és viu i que, des del punt de vista climàtic, les previsions estacionals indiquen molta incertesa encara a hores d’ara, amb uns mesos amb temperatures normals-fredes (50% probabilitats) i calentes (50% de probabilitats), règim plujós amb precipitacions a nivell o per sobre de les normals (66% de probabilitats) i insolació inferior a l’habitual, informen des de l'executiu. Les mesures que es prorroguen són les mateixes que fins ara han estat vigents.

Des de l'executiu es recorda que l’objectiu de les mesures, que són d’obligat compliment per al sector empresarial, tenen com a objectiu reduir el consum i l’estalvi energètic, per fer front a la situació inestable i volàtil dels mercats de l’electricitat i la menor producció d’energia arreu d’Europa. A més, l’aplicació d’aquestes mesures i la consegüent reducció del consum també suposa un major estalvi en la compra d’energia als mercats exteriors, fet que garanteix una major viabilitat de FEDA així com també un menor impacte per a la ciutadania en la factura de l’electricitat, afegeixen des del Govern

Cal recordar que el Govern ja va adoptar el passat 7 de setembre un decret per impulsar mesures concretes d’estalvi energètic a l’administració general que han permès reduir de forma molt notable el consum en aquests organismes. Així, i apel·lant al rol exemplar de l’administració i a la responsabilitat col·lectiva, el Govern ha signat diversos convenis de col·laboració per a l’aplicació de mesures semblants també les administracions comunals i al sector empresarial.