La visita de la CEA al Marché d'Intérêt National Toulouse Occitanie' (MIN). (Foto: CEA)
La visita de la CEA al Marché d'Intérêt National Toulouse Occitanie' (MIN). (Foto: CEA)
La visita de la CEA al Marché d'Intérêt National Toulouse Occitanie' (MIN). (Foto: CEA)
Empresa

Visita de la CEA a Tolosa per obrir noves vies de col·laboració per promoure l’arribada de producte fresc francès al país

En el decurs de la jornada de treball s'han visitat productors i majoristes de productes de proximitat com fruita i verdura, peix, carn, menjar preparat, té, sucs i formatge

Andorra la Vella.- Una delegació integrada per importadors, distribuïdors, grans superfícies i restauradors andorrans ha viatjat aquest divendres a Tolosa per conèixer de prop el funcionament i possibilitats del mercat d'abastiments francès, el 'Marché d'Intérêt National Toulouse Occitanie' (MIN). En el decurs de la jornada de treball s'han visitat productors i majoristes de productes de proximitat com fruita i verdura, peix, carn, menjar preparat, té, sucs i formatge.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, impulsada per la CEA, és la d'obrir els canals de distribució per promoure l'arribada de producte fresc francès al país, especialment frescos i artesanals, procedents del MIN de Tolosa. Així mateix, s'explorarà la possibilitat d'organitzar esdeveniments promocionals d'aquests productes (com fires o mercats) entre el públic andorrà i els turistes que visiten el país.

Després de la visita al MIN, la delegació de la CEA ha aprofitat el viatge per reunir-se amb els responsables del Centre de Formació de Blagnac, que depèn del MEDEF, per explorar vies de col·laboració.

El centre està especialitzat en hoteleria, restauració i turisme, d'una banda; i en comerç i serveis, de l'altra. Les vies de col·laboració inclourien la possibilitat d'enviar estudiants en pràctiques a Andorra i facilitar l'accés de les empreses andorranes a mà d'obra qualificada en el sector dels serveis.