Divendres 26 d'abril de 2024
|
18:59 H
El model iPhone iOS 14.
El model iPhone iOS 14. (Foto: Apple)
Innovació

L’iPhone podrà utilitzar-se per obrir i arrencar alguns vehicles

Andorra la Vella

La multinacional nord-americana Apple ha anunciat aquesta setmana que amb el nou sistema operatiu per iPhone iOS 14 els telèfons podran usar-se com a clau digital per obrir, arrencar i tancar certs models de vehicle, començant pel BMW Sèrie 5.

Segons informa EFE, aquesta opció serà possible mitjançant un protocol de comunicació de camp proper (NFC, per les sigles en anglès), un estàndard tecnològic que facilita l'intercanvi de dades entre dispositius que es troben físicament propers entre si a través de l'espectre radioelèctric.

Per a això, el propietari del vehicle haurà de vincular-lo a la funcionalitat 'CarKey' d'un iPhone o un rellotge intel·ligent Apple Watch i, un cop establerta la connexió entre els dos dispositius, podrà especificar que també es requereixi un reconeixement biomètric (de la cara o l'empremta dactilar, per exemple) en cas que desitgi més seguretat.

Un cop dins del vehicle, n'hi haurà prou amb que l'iPhone o Apple Watch es trobi també en el seu interior per arrencar el motor.

El primer automòbil compatible amb aquest sistema serà el BMW Sèrie 5 de 2021, que sortirà al mercat al juliol.

L'empresa de telefonia va fer aquest anunci en el marc de la seva conferència de desenvolupadors WWDC 2020, que se celebra aquesta setmana en format exclusivament en línia per primera vegada en els seus 31 anys d'història a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L'anunci més transcendent de la presentació inaugural va venir de la mà del mateix conseller delegat de la companyia, Tim Cook, que va anunciar que els ordinadors Mac deixaran d'usar xips d'Intel i passaran a utilitzar microprocessadors de fabricació pròpia, seguint així els passos de la resta dels seus dispositius.

Notícies relacionades