El nou president de la CEA, Gerard Cadena i l'expresident, Xavier Altimir. (Foto: B. N.)
Empresa

L'acord amb la UE, la Marca Andorra i les relacions internacionals, reptes de la CEA

Gerard Cadena presideix la nova junta directiva de l'associació en substitució de Xavier Altimir

L'acord d'associació amb la Unió Europea, la Marca Andorra i les relacions internacionals són els tres grans reptes de la nova junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) que presideix Gerard Cadena. Aquest dimecres s'ha fet el relleu als dotze anys amb presidència de Xavier Altimir.  La nova junta té Miquel Àngel Armengol com a vicepresident i Elena Redondo com a secretària.

Cadena ha explicat que s'ha envoltat de "persones rellevants i amb experiència en el sector econòmic". Les primeres accions seran mantenir trobades amb associacions i empresaris i convocar, la setmana vinent, la primera junta directiva. Pel que fa a l'acord d'associació, el nou president ha dit que "espera que sigui el millor possible" tot i que ha lamentat "no haver tingut la màxima informació" i ha advertit que "som un país petit i que hi ha algunes línies vermelles marcades". Ha anunciat una reorganització de les comissions que quedaran en tres: sectors tradicionals de l'economia; laboral i jurídico-fiscal; i la que adaptarà la nova economia a les empreses actuals i futures.

En relació a la Marca Andorra ha comentat que "s'ha d'acabar de trobar el finançament" i ha afegit que la consultoria Bloom començarà els treballs el mes que ve. Finalment, i en l'àmbit de les relacions internacionals, ha recordat l'adhesió de la CEA a la UEAPME, associació que representa els interessos de les pimes i autònoms europeus amb seu a Brussel·les, la participació en el proper plenari, i la celebració a Andorra la Cimera Iberoamericama que coincidirà amb el fòrum econòmic i comercial.