Dimecres 29 de maig de 2024
|
22:48 H
Membres de la junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana en la trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot.
Membres de la junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana en la trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot. (Foto: CEA)
Empresa

LA CEA vol dinamitzar el Consell Econòmic i Social perquè sigui 'més fructífer'

La junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), encapçalada pel seu president, Gerard Cadena, i el cap de govern, Xavier Espot, s’han reunit aquest a l’edifici administratiu amb voluntat d’establir les bases de treball pels propers quatre anys. Cadena ha remarcat la voluntat de la patronal de dinamitzar i fer "més fructífer" el debat en el si del Consell Econòmic i Social (CES) per tal que aquest ens esdevingui realment un òrgan de consulta proactiu i eficaç amb l’administració, informen des de la patronal.

Un altre dels temes que s’han posat sobre la taula és la voluntat d’impulsar amb el ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge i els set comuns el projecte presentat per la CEA de promoció d’habitatge a preu assequible a través de concessions.

A més, la patronal també ha compartit amb el cap de l’executiu la necessitat d’establir una àrea econòmica especial Andorra-Pirineus, així com de la futura revisió dels criteris d’inversió estrangera, amb voluntat que l’arribada de projectes internacionals sigui "productiva, diversificadora i creadora de llocs de treball".

Finalment, s’han comentat alguns aspectes sobre el punt actual de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea, i la propera represa dels treballs de la comissió especial del Consell General, amb voluntat que la sostenibilitat de les pensions es faci de la manera "menys lesiva possible pel teixit productiu".

Des del Govern han informat que Espot s’ha compromès a reforçar la implicació del sector empresarial en els grans reptes de la legislatura, com la reforma de la Llei d’inversió estrangera o del sistema de pensions, així com a mantenir trobades informatives periòdiques per informar sobre l’estat de les negociacions amb la UE, en relació amb la lliure circulació de persones.

 

Notícies relacionades